VD till Forankra AB

Forankra AB, Verkstadsgatan 2, Vårgårda

Company Forankra AB

Employment type Full time

Forankra AB är en framgångsrik leverantör av kvalitetssäkrade produkter och lösningar inom lastsäkring, lastoptimering och lyft för alla typer av lastbärare och transportslag. Bolaget har ett starkt varumärke och en tydlig position på den svenska marknaden och bedriver även export till Norden och till valda marknader i Europa. Huvudkontoret med lager och produktion ligger i Vårgårda med ett mindre regionkontor i Helsingborg. Forankra AB har 51 anställda och en omsättning på cirka 170 MSEK. Forankra AB är en del av Forankra-gruppen med syskonbolag i Sverige, Polen, Frankrike, Spanien och Storbritannien med en total omsättning på 920 MSEK. Gruppen ingår i Axel Johnson International koncernen.

Om rollen
Forankra har under åren utvecklats lönsamt med fokus på produktutveckling, kundsegmentering, hållbarhet och processorientering. Som ny VD får du möjligheten att realisera flera lovande strategiska sälj- och produktinitiativ. Samtidigt deltar du i arbetet med att identifiera nya produkter och affärsmöjligheter, främst inom Norden och Baltikum. Som VD rapporterar du till styrelsen och arbetar i Vårgårda med en engagerad och rutinerad ledningsgrupp.

Du kommer att delta i det europeiska VD-teamet och bidrar där till gruppens samarbete och utveckling, strategiskt såväl som inom specifika områden. Du får även en aktiv roll i Forankra-gruppens förvärvsagenda utifrån nordiskt perspektiv

Axel Johnson International tror på decentraliserat ledarskap så det här är ett jobb för dig som vill ha känslan av att driva ett ”eget” företag men vara i ett sammanhang med branschkollegor.

Din kompetens, erfarenhet och personlighet
Vi söker en affärsinriktad VD som också är sälj- och inköpsorienterad och har förmåga till långsiktigt strategiskt tänkande. Framgången ligger i att hitta en bra balans mellan entreprenörskap och struktur i takt med att bolaget växer.

Du behöver ha förståelse och känsla för den familjeföretagarkultur som finns, men samtidigt med lyhördhet driva förändring och tillväxt. Ett involverande ledarskap är en förutsättning för fortsatt utveckling av företaget.

Branschen kännetecknas av tillit och långsiktighet vilket innebär att det är viktigt att bygga relationer med bolagets större kunder och leverantörer samt kontakter med kollegorna inom Axel Johnson International och branschorganisationer. En del resor till kunder, leverantörer och övriga bolag inom Axel Johnson International ingår i rollen. Kunderna finns främst i Skandinavien medan leverantörer finns både i Europa och Kina.

Du behöver inte ha varit VD tidigare men för att lyckas krävs flera års erfarenhet från ledande befattning i ett säljande bolag i internationell B2B-miljö. Med ditt genuina intresse för kunder och verksamhet driver du affärsutveckling och kundlojalitet. Du har god teknisk kunskap och förståelse och gärna branscherfarenhet från fordonsrelaterade produkter eller från transportsektorn.

Vi söker dig som har haft resultatansvar och är van vid ekonomisk uppföljning. Du har sinne för nödvändiga detaljer, är närvarande i vardagen men har samtidigt en förståelse för den större strategiska riktningen. Erfarenhet av digitalisering av både verksamhet och kunderbjudande, produktutveckling samt hållbarhet är värdefulla. Lämplig utbildningsbakgrund är teknisk eller ekonomisk inriktning på högskolenivå.

Ansökan
I den här processen samarbetar vi med Maquire, välkommen med din ansökan med CV o brev på maquire.se. Vi kommer att ha intervjuer både före och efter semesterperioden så vänta inte med att höra av dig. Vid frågor, kontakta Per Synnes 0702-99 15 30, per.synnes@maquire.se eller Peter Arvidsson, Group Director, Forankra Group hos Axel Johnson International AB 0704-85 85 87, peter.arvidsson@axinter.com

Apply

All jobs